Laden Evenementen

De echtscheidingsprocedure

Een op de drie huwelijken eindigt in een echtscheiding. Niet alleen heeft dit emotionele kanten, maar ook juridische. Je kunt namelijk niet scheiden zonder tussenkomst van een rechter. Deze cursus geeft een introductie in hoe een echtscheidingsprocedure verloopt en wat de belangrijkste onderwerpen zijn die gedurende deze procedure aan bod kunnen komen, zoals het ouderschapsplan, de contact- en zorgregeling met de kinderen, alimentatie en de verdeling van de huwelijksgoederengemeenschap.

Echtscheiding valt onder het personen- en familierecht, dat weer een belangrijk onderdeel is van het burgerlijk recht.

Deze studiedag is ook geschikt als bijscholing voor advocaten.

Maximaal 18 deelnemers, waardoor er ruimte is voor vragen en discussies.

Programma

  • De echtscheidingsprocedure
  • Het ouderschapsplan
  • De contact- en zorgregeling met de kinderen
  • Kinderalimentatie
  • Partneralimentatie
  • De verdeling van de huwelijksgoederengemeenschap.

Werkwijze

Aan de hand van praktijkgevallen zal mevrouw mr. Mirna A. Kanning genoemde onderwerpen bespreken, waarbij uiteraard alle ruimte is voor het stellen van vragen. Daarnaast is er een reader waarin de onderwerpen nader worden toegelicht.

mr. Mirna A. Kanning
Cursusleider

mr. Mirna A. Kanning

Mevrouw mr. Mirna A. Kanning is inmiddels ruim 20 jaar advocaat en gespecialiseerd in personen- en familierecht. Tevens is zij gecertificeerd mediator bij het MfN (Mediators Federatie Nederland) en is zij lid bij de VEAN (Vereniging Erfrecht Advocaten Nederland). In haar praktijk te Bloemendaal staat zij dagelijks  cliënten bij in erfrechtzaken en echtscheidingsprocedures.