Laden Evenementen
  • Dit evenement is voorbij.

Sociale Zekerheidsrecht

In een wereld waarin sociale verantwoordelijkheid en rechtvaardigheid centraal staan, is kennis van het sociale zekerheidsrecht van grote waarde. Ben jij geïnteresseerd in het begrijpen van de complexe mechanismen die ten grondslag liggen aan sociale voorzieningen en arbeidsongeschiktheidsregelingen? Dan is onze cursus Sociale Zekerheidsrecht wat je zoekt!

Het sociaal zekerheidsrecht gaat over het recht dat zorgt voor een inkomen voor mensen die niet kunnen werken door arbeidsongeschiktheid, ziekte, pensioen of werkloosheid.

Tijdens deze cursus duiken we in de verschillende facetten van het sociale zekerheidsrecht, met een focus op onderwerpen die relevant zijn voor (juridische) professionals. Ontdek de subtiliteiten van arbeidsongeschiktheidsclaims, de rechten en plichten van werkgevers en werknemers, en de complexe wereld van sociale voorzieningen.

De volgende onderwerpen komen uitgebreid aan bod:

  • Arbeidsongeschiktheid: criteria, beoordeling en rechten
  • Werkloosheid: uitkeringen, verplichtingen en mogelijkheden
  • Ziekte en verzuim: wetgeving en sociale bescherming

Beide advocaten zijn experts in het sociale zekerheidsrecht en zullen aan de hand van praktijkvoorbeelden en recente juridische ontwikkelingen inzichten delen. Daarnaast is er een uitgebreide reader met voorbeelden van uitspraken van rechters in zaken die betrekking hebben op deze onderwerpen, en een powerpointpresentatie met sheets waarin de onderwerpen nader worden toegelicht.

Grijp deze kans om je expertise in het sociale zekerheidsrecht te vergroten en schrijf je vandaag nog in. Samen gaan we op ontdekkingsreis door het complexe maar fascinerende landschap van sociale zekerheid!

mr. Harm van den Boogaard en mr. Kay Wartena
Cursusleider

mr. Harm van den Boogaard en mr. Kay Wartena

Beiden zijn verbonden aan Bouwman Advocaten met vestigingen te Schijndel, Uden en Veghel. Ze komen vanuit hun praktijk veelvuldig in aanraking met het sociale zekerheidsrecht.