Webinars

Webinars zijn interactieve online presentaties, die ondersteund kunnen worden door een PowerPoint op uw scherm. U kunt vanaf iedere willekeurige locatie inloggen om het webinar te volgen. Het enige wat u daarvoor nodig heeft, is een computer, laptop, tablet of smartphone met internetverbinding.

Er zijn twee soorten webinars: live en opgenomen webinars. Tijdens een livewebinar kunt u mondeling vragen stellen aan de spreker of schriftelijk via de chatfunctie. Deze livewebinars vinden plaats op de gepubliceerde datums. Mocht u een livewebinar gemist hebben of niet volledig gevolgd, dan kunt u  de opgenomen versie bekijken. Tijdens het bekijken van een opgenomen webinar kunt u geen vragen stellen aan de docent. Voor het ontvangen van het certificaat is er geen verschil tussen het bekijken van een livewebinar of een opgenomen webinar.

Heeft u geen ervaring met het volgen van webinars, en wilt u eerst ervaring opdoen met het aanmelden, registreren en chatten bij een webinar, neemt u dan gerust contact met ons op via info@ebtv.nl. Dan organiseren we een vrijblijvende proefsessie.

Deelname livewebinar
U ontvangt uiterlijk 24 uur van te voren een mail met een link. Vanaf een kwartier voor aanvang van de webinar kunt u deze link gebruiken om u aan te melden en te testen of de verbinding goed is. U kunt tijdens de webinar vragen stellen en beantwoorden via de chatfunctie.

Bekijken opname
Indien u de livewebinar gemist heeft, ontvangt u uiterlijk 24 uur na de livewebinar een link naar de opname en u heeft dan maximaal zeven dagen de tijd om deze te bekijken.
U kunt geen vragen stellen aan de docent.

Certificaat
Om het certificaat te ontvangen en de PE-punten toegewezen te krijgen, is het vereist dat u

  • elke live of opgenomen webinar volledig bekijkt; dit wordt automatisch bijgehouden.
  • enkele enquêtevragen tijdens de presentatie beantwoordt.
  • het evaluatieformulier invult.

Wat heb ik nodig om een webinar te bekijken?

Om een live of opgenomen webinar te kunnen bekijken, heeft u slechts een computer, laptop, tablet of smartphone nodig met een goede internetverbinding en geluid (liefst geluidsboxen of een headset). U heeft geen camera nodig – u komt zelf niet in beeld; wel dient u uw microfoon te activeren om mondeling vragen te kunnen stellen.